Work&Travel USA-Romania

De ce Work&Travel?

De ce nu?  Eu as gasi o mie de motive si as sta pana maine sa scriu aici de ce ar trebui sa mergi in State prin Work&Travel.

In primul rand, programul iti faciliteaza sederea in State pe o perioada de 4 luni. Nu e doar o simpla vacanta de 1-2 saptamani, ai ocazia efectiv sa traiesti cu americanii. Bineinteles exista si reversul medaliei si acela ar fi ca trebuie sa muncesti ca sa stai acolo.

Cum e cu programul? E simplu: daca esti student nivel licenta/master si pana in 25 de ani esti eligibil pentru Work&Travel. Acum nu mai conteaza daca ai restante, daca esti in an terminal, deci din start un mare avantaj. De asemenea, oferta  Work&Travel  este destul de stufoasa: un numar relativ mare de companii ofera aceasta posibilitate studentilor. Printre companiile care ofera servicii de Work&Travel si merita sa fie mentionate sunt : American Experience, Student Travel, GoToUsa, Zip travel.

Odata inscris, in termen de 10 zile trebuie sa platesti prima transa de bani care in majoritatea cazurilor este de 200 USD. Apoi in aproximativ 2 luni trebuie sa achiti restul programului. Pretul programului difera de la compania la companie. Daca vrei sa mergi la sigur alege American Experience, dar daca vrei sa economisesti niste bani te poti inscrie la celelalte companii.

Cu ce te ajuta cei de la companiile din Romania? Iti pun la dispozitie o oferta de job-uri destul de generoasa, reprezinta un liant intre tine si sponsorul american/ angajatorul american, iti aleg biletul de avion, iti fac rost de permis de munca pe teritoriul SUA si iti realizeaza dosarul pentru interviul de viza. Nimic mai frumos, nu?  Nu trebuie decat sa ai banii necesari pentru plecare. Daca e pentru prima data cand pleci trebuie sa te astepti sa scoti din buzunar undeva intre 3000-4000 USD ( plata program, acte, taxa de viza, bilet de avion, bani de buzunar).

Interviul de viza ar trebui sa constituie ultima ta grija. Este o chestie care trebuie facuta si atata tot. Daca ai invatat engleza din cantece si serialele de pe Vplay n-ar trebui sa te panichezi. In medie, un interviu la ambasada SUA  nu tine mai mult de 2 minute. Ei doar vor sa se asigure ca n-ai ganduri de imigrare, ca n-ai rude pe acolo si ca aventura Work&Travel nu este decat o chestie pentru 4 luni si atat.

Asa ca intreg procesul de plecare cu W&T nu e stresant ci mai degraba costisitor. Pentru asta poti opta la un imprumut prin BRD pe un an de zile, destinat studentilor inscrisi in program. Odata trecut hopul financiar nu trebuie decat sa te bucuri ca te asteapta o aventura pe care n-o vei uita. Chit ca-ti va  displace job-ul tot vei avea sentimentul de “best time of my life”. Cel putin pentru mine asa a fost.

Kudos

Advertisements

Single Post Navigation

21 thoughts on “De ce Work&Travel?

 1. WOW, chiar pare super usor si ca lumea! Eu imi faceam griji pentru interviu dar daca zici ca e o formalitate e ok atunci. Zi-mi ceva insa: cazarea cum e? Am auzit multi care se plangeau ca au stat in conditii oribile prin work&travel, ca de-asta nu s-a meritat…la tine cum a fost?

  • Cu cazarea depinde de job. Eu am avut noroc: n-am platit cazare. M-am plimbat 4 luni de zile cu rulota. Am stat intr-un trailer si a fost genial. De asemenea, angajatorul meu a fost foarte de treaba si ne dadea banii in mana nu pe card. Asa am scapat de fiscul american si de taxele lor prostesti.
   Nu-ti imagina ca a fost FOur seasons in cel trailer dar a fost misto. Ne-am acomodat si ne-am gospodarit cum am stiut mai bine.

 2. multa bafta! spor la scris :*

 3. Si da, prost mă simt eu atunci când mi spune ceva si eu mă uit cu ochi mari si minte goală la el.

 4. Cristi on said:

  Mai bine doar travel, mai putin work !

 5. super tare!

 6. ciobanu' on said:

  invadam lumea!

 7. vin si euuuuuu

 8. sper sa pastrezi blogul in continuare, sunt niste informatii f folositoare!

 9. mult succes cu blogul!

 10. e de interes tema pe care ti-ai ales-o…

 11. M-ai convins. Vreau si eu!

 12. Dragos on said:

  Vreau si eu. Dar termin sesiunea prea tarziu.

 13. Si eu as fi vrut sa plec anul trecut..dar cum termin practica la sfarsitul lui iulie..nu prea mai are rost,sunt sigura ca oricine si-ar dori o asemenea experienta.

 14. Lizuca on said:

  ma bucur ca ne-ai impartasit cate ceva din experienta Work&Travel si ca ne-ai spus cum putem pleca…e folositor..pupici 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: