Work&Travel USA-Romania

Interviu viza SUA

Stiu! E  nasol ca-ti trebuie viza pentru State. E si mai nasol cand platesti pentru interviul de viza si nu primesti viza. Dar e de-a dreptul hilar cand ai banii necesari, esti sigur ca poti trece de interviu insa iti trebuie un motiv pentru care  o soliciti.

E o problema spinoasa treaba cu viza si tipurile de viza pentru State, insa nu si pentru un student Work&Travel. Odata inscris in program e ca si cum ai fi trecut deja de interviu.

Ce fel de viza primesti pentru W&T? Viza de tip J1 este acordata studentilor W&T pe o perioada de 4 luni. Se obtine usor, fara prea multe batai de cap. Taxa de ambasada pentru programarea interviului de viza J1 este de 140 USD.

Ce-ti trebuie pentru programarea unui interviu pentru J1?

In primul rand ai nevoie de foaia matricola de pe anii de studiu incheiati. Iti recomand sa faci rost de foaia matricola cat mai repede ca sa nu te dai cu capul de pereti mai tarziu. La unele facultati este perceputa o taxa pentru a fi eliberata , la altele nu.  Partea proasta este ca, desi platesti pentru eliberarea situatiei tale scolare ( o foaie cu note trasa la xerox si cu o semnatura intr-un colt), vei avea in maini documentul abia dupa 10 zile. 10 zile lucratoare.

– Una bucata adeverinta ca poti parasi tara nu poate lipsi din dosarelul tau pentru ambasada SUA. Se elibereaza de la politie- de  la politia orasului in care ai domiciliul stabil. Aceasta costa undeva la 30 de lei. Nu e o avere, dar e o mare pierdere de timp.

– Ai nevoie si de  chitanta care dovedeste ca ai platit taxa de viza(140 USD)

– Cea mai interesanta parte este cea cu  fotografiile tip acceptate de ambasada SUA. Iti trebuie 4 fotografii care sa indeplineasca toate cerintele lor( multe si aberante). Sfat: nu te duce  sa le faci la magazinul de langa ambasada SUA (de pe str. Batistei) cu semnul ala mare :” Poze ambasada SUA“. Nu vei face decat sa scoti multi bani din buzunar pentru nimic. Orice studio foto de cartier poate realiza acele fotografii fara prea mari probleme.

– Ai nevoie , bineinteles, si de pasaport.

 

Ce faci odata ajuns la interviu? Mai nimic. Stai si astepti. E interesant cum percep americanii conceptul de “stat la coada“. Vei descoperi asta odata ajuns in ambasada SUA si perchezitionat in prealabil.

 

Ce se intampla la interviu?  Nu-ti imagina ca vei intra intr-un birou si vei avea un dialog cu un functionar american. NU! Acolo exista 6-7 ghisee ( ca la banca) si la unul dintre ele vei fi chemat si tu. Ii vei preda niste acte functionarului, pe care le ai de la compania de W&T si vei raspunde unor intrebari stupide de tipul: “How are you?” , “Why do you want to visit the United States?” , “Do you have any relatives in the US?” si asa mai departe.  Ideea este sa poti raspunde coerent in engleza . Nimeni nu-ti cere acolo sa vorbesti fluent engleza.

Dupa ce iti sunt verificate actele cu care ai fost trimis acolo ti se da un biletel cu un numarDaca primesti acel biletel inseamna ca ai primit viza. Ai grija sa nu uiti acolo actele cu care ai venit!  Sunt foarte importante si bineinteles costa ceva sute de dolari pentru a fi inlocuite.

Daca primesti inapoi pasaportul inseamna ca nu ai luat viza. Insa mai poti incerca in termen de 48 de ore sa treci interviul.

In concluzie, nu e dracu’ asa de negru. Fii doar prevazator ca sa nu dai de tasu’!

Kudos

 

Advertisements

Single Post Navigation

19 thoughts on “Interviu viza SUA

 1. elenazam on said:

  Cat stres! Dar ma bucur ca a meritat:)

 2. Ce-ti mai place sa te lauzi :)) Stiu perioada cand te chinuiai pentru viza.. poza standard.. pe care daca o caut sigur o gasesc prin calculator… si sigur nu o sa iti faca mare placere daca o gasesc :)))

 3. Cristi on said:

  au si ei dreptatea lor cu viza , ca de nu ar invada romanasii america

 4. Victor on said:

  Va recomand sa va imbracati la costum. Diferenta? Va vor vorbi cu Domnul/Doamna x in loc de “tu”. Si nici nu ve-ti fi prea stresati cu intrebari :))

 5. si daca ma duc si le zic “mi-a dat daddy bani sa plec la shopping la NY si doar viza imi trebuie” ma primesc sau nu? :)) as face aroganta sa ma duc sa le zic asta….

 6. ciobanu' on said:

  hai sa emigram

 7. thanks for the info:)

 8. America, America, everybody dance with mw!:)))

 9. interesante informatii!

 10. foarte util artiolul pentru cei care vor sa intre in programul W&T

 11. bravo! scrii foarte bine

 12. GeorgeC on said:

  http://www.yummyjobs.co.uk e agentia prin intermediul careia voi lucra anul viitor la Disney World Florida. Merita reclama avand in vedere ca imi dau viza direct..fara niciun tip de interviu sau ceva de genul.

  Succes in continuare!

 13. ioi tu, ms de sfaturi, am o colega care vrea sa mearga si cred ca o sa-i fie de folos

 14. Dragos on said:

  Nu stiam ca e asa de usor. Eu auzisem altceva

 15. Si daca am rude pe acolo nu ma mai primesc?? Adica imi da viza sau nu?? As putea sa le zic ca nu am daca ma intreaba, pt ca eu stiu pur si simplu de existenta lor dar asa nu vb, nu tinem legatura in niciun fel..sunt ceva rude mai indepartate 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: